Στη Γαύδο για τα Θεοφάνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Γαύδο θα βρεθεί για τον εορτασμό των Θεοφανίων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να βρεθεί σε ένα ακόμα ακριτικό νησί, αυτό της Γαύδου, ανήμερα των Θεοφανίων είναι μια κίνηση υψηλού συμβολισμού σε μια περίοδο που ο τουρκικός επεκτατισμός, ενισχυμένος και από την προεκλογική πόλωση, έχει κορυφωθεί.

Με τους γείτονες να αμφισβητούν τη δυνατότητα επέκτασης των χωρικών υδάτων νοτίως και δυτικά της Κρήτης, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα στο νοτιότερο σημείο της χώρας, στέλνοντας μήνυμα τόσο υπεράσπισης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όσο στήριξης των νησιωτών, ιδίως αυτών που κατοικούν στα μικρότερα νησιά της χώρας.

Άλλωστε, στη Γαύδο έχει να βρεθεί πρωθυπουργός από το 1996, όταν την είχε επισκεφθεί ο Κώστας Σημίτης, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα είναι μόλις ο δεύτερος πρωθυπουργός ιστορικά που επισκέπτεται το νησί. Αυτός είναι και ο λόγος που η κινητοποίηση είναι μεγάλη, ενώ στη Γαύδο θα βρεθεί και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος διατηρεί άρτια σχέση με τον κ. Μητσοτάκη και δεν αποκλείεται να τύχει και της διακριτικής στήριξης της ΝΔ στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, με δεδομένο ότι έχει επιδείξει μεγάλη ικανότητα στην υπέρβαση των παραδοσιακών διαχωριστικών γραμμών.

Οι ετοιμασίες στο νησί για την άφιξη του κ. Μητσοτάκη είναι πολλές, με τον πρωθυπουργό να δίνει το παρών στην καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων, ενώ θα επισκεφθεί και το μικρό σχολείο του νησιού και θα συνομιλήσει με κατοίκους.