Την αύξηση των φόρων σε ποτά και τσιγάρα σκέφτεται ο Κουρουμπλής

Στην αύξηση των φόρων σε ποτά και τσιγάρα προσανατολίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να βελτιωθούν τα έσοδα για να καλύψουν ανάγκες στον χώρο της Υγείας, όπως αποκάλυψε σε σημερινές (17/03) του δηλώσεις ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε προσλήψεις στον τομέα της Υγείας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καθώς επίσης και την πρόσληψη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εκπαιδευόμενων νοσηλευτών οι οποίοι μέχρι να διοριστούν κανονικά, θα δουλεύουν ώστε να αποκτήσουν προϋπηρεσία και εμπειρία και θα αμείβονται με το βασικό μισθό και θα έχουν ασφάλιση.

«Βεβαίως και θα γίνουν προσλήψεις, το σύστημα έχει καταρρεύσει και λόγω των περικοπών σε εργαζόμενους που έγιναν τα τελευταία χρόνια και λόγω της συνταξιοδότησης άλλων», τόνισε ο Υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι “δεν ψάχνουμε για χαμάληδες, αυτός ο νέος κόσμος αντί να κάθεται, θα προσφέρει μέχρι να διοριστεί κανονικά“.

Καταλήγοντας ο κ. Κουρουμπλής γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει σύντομα από τον Πρωθυπουργό να καθορίσει μία ειδική συζήτηση για τα θέματα της Υγείας στο Υπουργικό Συμβούλιο.