Qatargate: Την Πέμπτη η ακρόαση της Εύας Καϊλή

Μια σειρά από λάθη που έκανε η Εύα Καϊλή φέρεται πως οδήγησαν τις Αρχές να εντοπίσουν τη βαλίτσα με τα χρήματα και συγκεκριμένα τα 600.000 ευρώ που μετέφερε ο πατέρας της και ακολούθησε η έφοδος στο σπίτι της με αποτέλεσμα τη σύλληψή της.

Σύμφωνα με το διεθνή τύπο, η Εύα Καϊλή έπεσε σε αντιφάσεις κατά τις πρώτες της ανακρίσεις στην αστυνομική διεύθυνση και στη συνέχεια ενώπιον του οικονομικού δικαστή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε και ο ΣΚΑΪ, η Εύα Καϊλή αμέσως μετά τη σύλληψη του συντρόφου της από τις βελγικές Αρχές, κάλεσε γνωστό της δικηγόρο στο Βέλγιο ο οποίος και την καθησύχασε λέγοντάς της πως έχει ασυλία.

Στη συνέχεια, λόγω του πανικού της κάλεσε τον πάτερα της ώστε να πάρει τη βαλίτσα με τα χρήματα από το σπίτι της ενώ στη συνέχεια φέρεται να κάλεσε τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι κι άλλους δύο ευρωβουλευτές που δεν κατονομάζονται. Οι κινήσεις της ήταν αυτές που οδήγησαν τις Αρχές στον εντοπισμό των χρημάτων στη βαλίτσα αλλά και στην έφοδο σπίτι της.

Κατά την ανάκρισή της, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή φέρεται πως παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει μερικά από τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι της, αναφέρουν σε νέα δημοσιεύματά τους το περιοδικό Knack και η βελγική εφημερίδα Soir.

Την Πέμπτη η ακρόαση της Καϊλή

Η ευρωβουλευτής την Πέμπτη αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη.