Η ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε την εμπιστοσύνη, κατά τον Β. Σόιμπλε

Όλη την εμπιστοσύνη που είχε οικοδομηθεί στο παρελθόν, την κατέστρεψε η ελληνική κυβέρνηση, υποστήριξε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, σε νέες δηλώσεις του, μόλις λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ραντεβού της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την επόμενη Δευτέρα.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί «σοβαρό πισωγύρισμα» και επιτέθηκε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό. «Μέχρι τον Νοέμβριο η Αθήνα ήταν σε έναν δρόμο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση. Πάει αυτό. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα με την Ελλάδα», υποστήριξε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών συμπληρώνοντας ότι εξ όσων γνωρίζει ο ίδιος, ουδείς εκ των θεσμών έχει καταλάβει τι θέλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση.  Ο κ. Σόιμπλε είπε ότι ο ίδιος δεν αναμένει από την Αθήνα να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις όσον αφορά την επιβολή μεγαλύτερης φορολόγησης στους εφοπλιστές.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι κανένας ξένος επενδυτής δεν θέλει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα μικρής διάρκειας. Επισήμανε μάλιστα ότι η έκδοση T-Bills από την Ελλάδα κατέστρεψε και την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Και επανέλαβε την γνωστή άποψή του ότι τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας οφείλονται στο ότι η χώρα ζούσε πέραν των δυνατοτήτων της επί χρόνια στο παρελθόν.