Πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Σπυράκη

Η ΝΔ απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επιχειρεί να εμπλέξει δύο ανόμοια πράγματα».

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, αναφέρεται πως η υπόθεση της κ. Σπυράκη δεν σχετίζεται με το Qatargate.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Η υπόθεση της κυρίας Σπυράκη δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate. Η ίδια η κυρία Σπυράκη έχει δηλώσει ότι αποδέχεται το αίτημα άρσης της ασυλίας της, προκειμένου να διαφανεί ότι πρόκειται για διοικητική διαφορά σχετικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της και ότι η ίδια δεν έχει οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καταλαβαίνουμε την αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών».

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προβεί στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά οι βελγικές αρχές δείχνουν τι σημαίνει διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς και απάτης, σε αντίθεση με το αίσθημα αδικίας και τη διαρκή συγκάλυψη στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη. Υποθέτουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κάνει πως δεν γνωρίζει και την κα Σπυράκη, όπως την κα Καϊλή, και θα την αποπέμψει από τη ΝΔ. Οι άριστοι αποδεικνύονται συνεπείς μόνο στη διαφθορά και το διασυρμό της χώρας εντός και εκτός συνόρων».