Η κατάσταση κρίνεται σοβαρή

Άμεσης προτεραιότητας χαρακτήρισε σήμερα (16/03) ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τα τεχνικά κλιμάκια των “θεσμών”, καθώς – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – η κατάσταση κρίνεται σοβαρή.

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ο κ. Σχοινάς κατέστησε σαφές ότι έχει πρωταρχική σημασία η θετική έκβαση των εν εξελίξει τεχνικών διαβουλεύσεων, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το αν είναι πιθανό να αναζητηθεί λύση για το θέμα της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της εβδομάδας, απάντησε ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή» και πως «προτεραιότητα αυτήν την εβδομάδα είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται, συμπεριλαμβανομένων και των συζητήσεων στην Αθήνα, καθιστώντας σαφές ότι το χρονοδιάγραμμα είναι γνωστό. Παράλληλα σημείωσε ότι τώρα είναι η ώρα της δουλειάς και όχι των ανακοινώσεων και υπενθύμισε τη δήλωση του Προέδρου Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι «τώρα είναι ώρα ενότητας και όχι διχασμού».

«Πριν περάσουμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρέπει να επιτρέψουμε στους εμπειρογνώμονες να συζητήσουν σε τεχνικό επίπεδο. Αυτές οι τεχνικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Τώρα είναι η ώρα των εμπειρογνωμόνων», υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς.