Παρέμβαση Εισαγγελέα για το δημοσίευμα σχετικά με τις παρακολουθήσεις

Σημερινό δημοσίευμα σχετικά με τις παρακολουθήσεις έφερε την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε ποινική προκαταρκτική εξέταση σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και καλεί σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας Κώστας Βαξεβάνης.

Το εκτενές δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, δημοσιογράφοι και λοιποί παράγοντες του δημοσίου βίου βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από το Predator, έφερε την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Η παραγγελία του κ. Ντογιάκου διαβιβάζεται στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, προκειμένου να αποσταλεί η σχετική κλήση στον κ. Βαξεβάνη.

Ο κ. Ντογιάκος στην έγγραφη παραγγελία του επισημαίνει ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να κληθεί άμεσα, να εξεταστεί και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει.

Παράλληλα, τονίζει πως πρέπει να κληθούν και να εξεταστούν και τυχόν άλλα άτομα που θα προτείνει ο δημοσιογράφος ή θα προκύψουν από τις έρευνες, ώστε να προσκομίσουν όσα στοιχεία διαθέτουν για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς απόδειξη των καταγγελομένων.