Ελπίζουμε τις εσωτερικές πληρωμές να τις κάνει η κυβέρνηση με ευρώ

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη κατά τις οποίες φέρεται να έχει δηλώσει: «Θα εξοφλήσουμε με «αέρα» το δάνειο της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Θα εξοφλήσουμε με ΄΄αέρα΄΄ το δάνειο της ευρωζώνης και του ΔΝΤ, λέει ο υπουργός επικρατείας, κ. Φλαμπουράρης. Χαριτολογώντας ελπίζουμε. 

Προφανώς και οι δανειστές μας – χαριτολογώντας και αυτοί – θα μας δώσουν τις επόμενες δόσεις σε «αέρα»” σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη, καταλήγοντας: “Ελπίζουμε τις εσωτερικές τουλάχιστον πληρωμές η κυβέρνηση – σοβαρολογώντας – να τις κάνει σε ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φλαμπουράρης είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» στην οποία δήλωσε ότι «έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει διάλυση της Ευρωζώνης» και  πρόσθεσε ότι “κίνδυνος «ατυχήματος» δεν υπάρχει για την Ελλάδα” και ότι “η χώρα θα πληρώσει το χρέος της «με αέρα“.

Κληθείς να σχολιάσει αν υφίσταται κίνδυνος «ατυχήματος», ο υπουργός απαντά: «Όχι δεν υπάρχει ‘ατύχημα’. Πολιτικές αποφάσεις είναι. Δηλαδή, συγγνώμη, τα πάνω από 10 τρισ. που χρωστάει συνολικά η Ευρώπη ποιος της τα δάνεισε; Πού τα βρήκαν; Τι είναι; Υπεραξία από την πραγματική οικονομία ή είναι αέρας;» και κατέληξε λέγοντας ότι «αέρας είναι. Γι’ αυτό κι εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα».