Σκυλακάκης: Μεγάλη ανταπόκριση στο πρόγραμμα δανειοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης

Πολύ μεγάλη ανταπόκριση έχει το πρόγραμμα δανειοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης,ενώ το τελευταίο διάστημα είναι μεγάλος ο αριθμός των συνεταιριστικών επιχειρήσεων που ζητούν δάνεια από το Ταμείο, τόνισε στη Βουλή,ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», ο κ. Σκυλακάκης επισήμανε ότι έως τώρα πάμε καλά στην ταχύτητα εισροής πόρων,έχοντας πετύχει σημαντικές απορροφήσεις.Αν και δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον,αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που υπάρχουν με δεδομένο ότι στις 31 Αυγούστου του 2026 «τελειώνουν τα πάντα»,με τον ξαφνικό θάνατο – όπως είπε- του συγκεκριμένου εργαλείου.
«Όσο θα περνάμε από τις δημόσιες επενδύσεις στις ιδιωτικές σε ό,τι αφορά τα έργα,υπάρχει ο υψηλός κίνδυνος της γραφειοκρατίας για την υλοποίηση των διαγωνισμών αλλά και ο αστάθμητος παράγοντας των προσφυγών», παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός.
Απαντώντας στην αντιπολίτευση που έθεσε το θέμα της διακομματικής εποπτείας του προγράμματος, είπε ότι «κάτι τέτοιο δεν γινόταν ούτε με το ΕΣΠΑ,ούτε υπάρχει σε άλλες χώρες ακόμη και σε εκείνες με μακρά παράδοση κυβερνητικών συνεργασιών».
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης , ο Αλέξης Χαρίτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής,ανέφεραν ότι υπάρχει θέμα αποκλεισμού πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Πρόγραμμα, καθώς- όπως είπαν- οι συστημικές Τράπεζες απευθύνονται μόνο σε αξιόχρεες επιχειρήσεις.