Δεν είμαι απέναντι στην κυβέρνηση

Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο είχε την Παρασκευή (13/03) ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Μόλις ο κ. Γλέζος είδε τον κ. Τσίπρα έσπευσε να τον αγκαλιάσει και ακολούθησε σύντομη συζήτηση των δύο αντρών. Σε δηλώσεις του ο κ. Γλέζος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα λυθεί η διαφορά απόψεων, ενώ σχολιάζοντας δηλώσεις που τον έφερναν να είναι απέναντι στην κυβέρνηση δήλωσε με νόημα: «να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση. Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε τώρα».

Ο κ. Γλέζος ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τον Πρωθυπουργό για το έργο της κυβέρνησης το οποίο υποστηρίζει και παραδέχθηκε ότι σε μερικά σημεία υπάρχει διαφορά απόψεων, αλλά “οι διαφορές αυτές θα λυθούν”. Εξέφρασε εμπιστοσύνη στην «κυβέρνηση του λαού» όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσε και στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, λέγοντας με νόημα ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ταυτοποιείται με την ιστορία».

Ερωτηθείς αν συζητήθηκε με τον Πρωθυπουργό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην ώρα του. Όπως σημείωσε ο κ. Γλέζος, το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αντιμετωπίζεται από μερικούς ως άλλοθι απέναντι σε άλλα ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε μια ουσιαστική και από καρδιάς συζήτηση, και τόνισε ότι ο Μ. Γλέζος δεν είναι Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα σύμβολο αγώνων του ελληνικού λαού.

Παραδέχθηκε ότι «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο», αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, στη λαϊκή εντολή, αλλά και στον όρκο μας να τιμήσουμε αυτούς τους αγώνες και να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας λαϊκή κυριαρχία, ανεξαρτησία και προκοπή».

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επαφές του με τους Προέδρους της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς και της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και δήλωσε ότι «σήμερα ήταν μια θετική μέρα».