Πέτσας: Ζήτησε συγγνώμη από «όσους ένιωσαν προσβεβλημένοι» με τη δήλωσή του

Συγγνώμη για την «ατυχή», όπως την χαρακτηρίζει, δήλωσή του για την ενεργειακή κρίση, ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει», ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, με βιντεοσκοπημένη δήλωσή του.

Η συγγνώμη του κ. Πέτσα απευθύνεται και στα μέλη της κυβέρνησης «που κλήθηκαν να συζητούν αυτό το θέμα, αντί να προβάλλουν την επιτυχημένη παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Χθες έκανα μια ατυχή δήλωση. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου, κάποιοι ένιωσαν προσβεβλημένοι. Τους ζητώ συγγνώμη. Όπως και από τους συναδέλφους μου στην κυβέρνηση, που κλήθηκαν να συζητούν αυτό το θέμα, αντί να προβάλλουν την επιτυχημένη παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το τεράστιο κυβερνητικό έργο για την στήριξη της κοινωνίας ώστε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση ενωμένοι».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πέτσας, χθες Τρίτη, μετά τις σφορδές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, είχε κάνει λόγο για αποσπασματική προβολή μιας φράσης του που διαστρεβλώνει την αλήθεια.

«Αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter κ. Πέτσας.