Καλύτερες από όσο νομίζετε οι σχέσεις Σόιμπλε-Βαρουφάκη

Καλές είναι οι σχέσεις του κ. Σόιμπλε με τον ομόλογό του κ. Βαρουφάκη, αναφέρει εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών στη Deutsche Welle.

«Οι σχέσεις Σόιμπλε – Βαρουφάκη είναι καλύτερες από όσο νομίζετε» τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών και χαρακτήρισε «απόλυτα λανθασμένα» τα δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο που ήθελαν τον γερμανό Υπουργό Οικονομικών να αποκαλεί «ανόητα αφελή» τον κ. Βαρουφάκη.

Θέλοντας μάλιστα να δώσει το στίγμα της όλης συνέντευξης την χαρακτήρισε ως ένα «κλασσικό παράδειγμα» συνεντεύξεων που δίνει ο κ. Β. Σόιμπλε στις οποίες μιλάει με πολύ χιούμορ. Ερωτηθείς από τη Deutsche Welle για τη μεταξύ τους σχέση παραδέχτηκε ότι για μια σειρά ζητημάτων οι δύο Υπουργοί έχουν διαφορές, χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει τον τρόπο επικοινωνίας που έχουν αναπτύξει και την εκτίμηση που τρέφει ο ένας για τον άλλο.

Παραπέμποντας στην κατ΄ ιδίαν συνομιλία που είχαν την Τρίτη (10/03) οι δύο Υπουργοί και η οποία διήρκεσε αρκετή ώρα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι «δεν κάθεσαι να μιλήσεις τόση ώρα με κάποιον τον οποίο δεν εκτιμάς».

Η δήλωση σχετικά με τις σχέσεις Βαρουφάκη-Σόιμπλε προέκυψε όταν το στέλεχος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση της Deutsche Welle σχετικά με το αν ο κ. Σόιμπλε «ενοχλείται» από τη συμπεριφορά του κ. Βαρουφάκη, διαβεβαίωσε ότι η συμπεριφορά του Έλληνα Υπουργού απέναντι στο γερμανό συνάδελφό του ήταν πάντα «ορθή».