Δεν θέλω να υπάρξει αποτυχία

Την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει “μεγάλη πρόοδος” στο ελληνικό ζήτημα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Παρασκευής (13/03). Παράλληλα κάλεσε όλες τις πλευρές να συνεργαστούν ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο αποτυχίας. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισήμανε την φιλοευρωπαϊκή στάση του Αλέξη Τσίπρα, και σημείωσε ότι η Κομισιόν θέλει πάντα να έχει βοηθητικό ρόλο, αν και δεν είναι κεντρικός παίκτης στη διαπραγμάτευση.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι δεν υπάρχει μεγάλη πρόοδος, αλλά τόνισε ότι επιθυμεί να συμβάλλει για τα ζητήματα που τίθενται επί τάπητος.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την αισιοδοξία του για επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν και τόνισε ότι έχει έρθει στις Βρυξέλλες για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι συνομιλεί με φίλους της Ελλάδας και ευρωπαϊστές και εξέφρασε την άποψη ότι “έχουμε την πολιτική βούληση να βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημά μας”. Μετά το πέρας των δηλώσεων, ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έγνεψε καταφατικά και συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα προς το γραφείο του, χτυπώντας τον φιλικά στην πλάτη.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Μάρτιν Σουλτς και πριν από το τετ -α- τετ με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, η οποία βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, ο Πρωθυπουργός θα έχει τετ -α- τετ με τον Μανώλη Γλέζο, που έχει ασκήσει κριτική στην συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους για την επέκταση της δανειακής σύμβασης.