Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει έντιμος συμβιβασμός

Η επίσπευση του προγράμματος νεανικής απασχόλησης και η ενίσχυση της απορροφητικότητας ήταν σύμφωνα με πληροφορίες το επίκεντρο της συζήτησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς  που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες το πρωί της Παρασκευής (13/03).μ «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για κονδύλια για την απασχόληση των νέων. Ο κ. Τσίπρας σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να αναλάβει τις πρωτοβουλίες. Ηδη στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος προβλέπονται 6 δισ. ευρώ ενώ υπάρχει δυνατότητα να δοθούν και άλλα χρήματα» σημείωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο κ. Σουλτς επεσήμανε την ανάγκη δημιουργία σχεδίου εξειδικευμένου για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, ενώ τόνισε ότι θα εστιάσουμε στο σχέδιο αυτό. Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο κ. Σουλτς είναι ένας καλός φίλος της Ελλάδας και ότι ξεκίνησε επί της ουσίας η συζήτηση για νέες δράσεις κατά της ανεργίας των νέων.

Συζητήσαμε για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν ώστε να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση. “Είναι αναγκαίο να ξεκινήσουμε την εφαρμογή ιδεών προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση“, δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. “Το ηχηρό μήνυμα της συζήτησής μας είναι να στείλουμε μήνυμα ελπίδας στον ελληνικό λαό. Όχι μόνο υποχρεώσεις και εφαρμογή κανόνων ,αλλά βοήθεια και αλληλεγγύη για να ξεπεράσουμε την κρίση” κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Σε ερώτηση για τα προβλήματα στην επικοινωνία ανάμεσα στα κράτη της Ευρωζώνης ο κ. Σουλτς απάντησε: «Ναι υπάρχουν εντάσεις στην Ευρωζώνη ανάμεσα σε κάποιες χώρες. Εχουν υπάρξει διαφορετικές απόψεις και ερμηνείες. Εγώ έχω πάντα δώσει την συμβουλή να αντιμετωπίζει αυτές τις εντάσεις είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούν να επιλυθούν».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει ξεκινήσει την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, αναμένουμε από τους εταίρους να κάνουν το ίδιο. Είναι προς το κοινό μας όφελος. Δεν υπάρχει μόνο ελληνικό πρόβλημα. Θα ξεπεράσουμε την παρανόηση και θα υπάρξει έντιμος συμβιβασμός. Θα εφαρμοστούν με δημιουργικό τρόπο οι αποφάσεις έτσι ώστε Ελλάδα και Ευρώπη να ξεπεράσουν την κρίση».