Στη δικαιοσύνη και όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, διαχωρίζει τη θέση του από εκείνη του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Ρωμανιά, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «νοθευμένες» τις αναλογιστικές μελέτες, που οδήγησαν στις περικοπές των συντάξεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγόπουλος μιλώντας στην Ημερίδα της Συνομοσπονδίας για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην εργασία υπογράμμισε ότι “η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι τηλεπαιχνίδι”, ενώ σημείωσε πως αν κάποιος έχει στοιχεία να μην διστάσει “να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη και όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα”. Ακολούθως πρόσθεσε ότι  “οι περικοπές των συντάξεων ήταν το αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και έγιναν χωρίς αναλογιστικές μελέτες”.

Ο ίδιος αναφέρθηκε με επιφύλαξη στη διοχέτευση των διαθεσίμων των ταμείων σε ρέπος για ολιγοήμερο δανεισμό. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως τις “συμφέρουσες λύσεις τις έχουμε δει κατ’ επανάληψη να γίνονται συμφέρουσες ανατροπές”.

Αναφορικά με το ίδιο θέμα οι άλλοι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων ζήτησαν νομοθετική ρύθμιση που να καλύπτει αυτή τη διαδικασία.