Πάτρα: Εφημέρευαν 70 γιατροί στο «Άγιος Ανδρέας» - ΕΔΕ διέταξε ο Πλεύρης

Πάνω από 70 γιατροί βρίσκονταν μέσα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, την ώρα που ξεψύχηχούσε αβοήθητος ο 49χρονος και οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου τον παρέπεμψαν στο Πανεπιστημιακό του Ρίου, χωρίς καν να τον εξετάσουν, με το αιτιολογικό ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έλαβε από το νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» το αποτέλεσμα της έρευνας που διέταξε. Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

«Όποιες ευθύνες υπάρχουν και αν υπάρχουν και όπου υπάρχουν θα φθάσουν μέχρι το τελικό στάδιο, χωρίς την παραμικρή έκπτωση» δήλωσε νωρίτερα ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πατρέων, Γιάννης Καρβέλης.

Νωρίτερα ο Θάνος Πλεύρης είχε γράψει στο twitter: «Ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα και άμεσα θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν, για το περιστατικό θανάτου του 49χρονου στην Πάτρα. Σε όποιον καταφθάνει εκτάκτως σε νοσοκομείο οφείλουμε να παρέχουμε τη δέουσα φροντίδα, είτε το νοσοκομείο εφημερεύει είτε όχι».

Νίνα Κομνηνού