Ο προϋπολογισμός δεν βρίσκεται εκτός στόχων

Την αισιοδοξία του ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν βρίσκεται εκτός στόχων εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας ενώ ανέφερε  εντός της ημέρας αναμένεται να αρχίσουν οι έλεγχοι των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας.

Μιλώντας το πρωί (12/03) στον ΣΚΑΙ ο κ. Μάρδας υποστήριξε πως παρά τη μείωση των εσόδων που καταγράφηκε τον Ιανουάριο, τα έσοδα του Φεβρουαρίου πήγαν καλύτερα χάρη στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συναντηθεί με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών αλλά οι επαφές θα γίνουν σε επίπεδο γενικών διευθυντών.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να εξετάζει μέτρα για την είσπραξη ή την εξοικονόμηση πόρων, ο Αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ υποστήριξε πως οι όποιες περικοπές και αν υπάρξουν δεν θα πλήξουν την ελληνική κοινωνία αλλά θα έχουν ως στόχο την περιστολή της σπατάλης.

Ο κ. Μάρδας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναζήτησης κεφαλαίων μέσω έκδοσης ομολόγων, ξεκαθαρίζοντας όμως πως ακόμα δεν έχουν γίνει σχετικές μελέτες ή εκτιμήσεις. Καταλήγοντας αποκάλυψε πως στη χθεσινή (11/03) δημοπρασία εντόκων γραμματίων- όπου το Δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ- υπήρξε και ένας ξένος επενδυτής που αγόρασε τίτλους αξίας 100 εκατ. ευρώ.