Αντιπαράθεση Ανδρουλάκη με Ραγκούση και Ξενογιαννακοπούλου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Σφοδρη αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη και τους πρώην της Κ.Ε κόμματος, Γ. Ραγκούση και Μ. Ξενογιαννακοπουλου, οι οποίοι πλέον ειναι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμη οι δηλώσεις του Ν. Ανδρουλάκη για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και οι αναφορές του στο ρόλο που διαδραμάτισαν στην εκτόξευση των χρεών του οι Γ. Ραγκουσης και Μ. Ξενογιαννακοπουλου την εποχή που βρίσκονταν στο πόστο του Γραμματέα της Κ.Ε του Κινήματος.
Με ανακοινώσεις τους οι Γ. Ραγκούσης και Μ. Ξενογιαννακοπουλου χαρακτηρίζουν ψευδείς τους ισχυρισμους του Ν. Ανδρουλάκη, καθώς όπως εξηγούν οι ίδιοι δεν είχαν καμία εμπλοκή στην διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Για πολλοστή φορά και με αφορμή όσα είπε ο Ν.Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον Αντ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου:

Είναι πραγματικά θλιβερό γεγονός να ψεύδεται δημοσίως και ενσυνείδητα ο Πρόεδρος ενός κόμματος.

Αυτό έκανε ο Ν.Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και στις δήθεν ευθύνες πρώην γραμματέων, ενώ πολύ καλά γνωρίζει δύο αναντίλεκτες αλήθειες:

1. αρμοδιότητα, γνώση κι ευθύνη για τα οικονομικά καθώς και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν οι γραμματείς του κόμματος, αλλά είχαν ο Πρόεδρος, ο Γενικός Διευθυντής καθώς και η εκλεγμένη επιτροπή οικονομικού ελέγχου της οποίας μέλη – όπως καλά γνωρίζει ο Ν.Ανδρουλάκης – δεν ήταν οι γραμματείς.

2. Η απόλυτη απόδειξη της παραπάνω αλήθειας, είναι το γεγονός ότι οι εισαγγελείς κι ανακριτές που ερεύνησαν τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ – και οι οποίοι τελικά άσκησαν ποινικές διώξεις σε σειρά πρώην στελεχών – ούτε καν ως μάρτυρες δεν μας κάλεσαν να καταθέσουμε.
Και με την ευκαιρία.
Αντί να καταπιάνεται διαρκώς με το παρελθόν διαστρεβλώνοντάς το, μήπως ο κ.Ανδρουλάκης νιώθει ότι έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να πάρει δημοσίως θέση για τις συγκλονιστικές καταγγελίες για την παραποίηση επίσημου εγγράφου του FBI σχετικά με το σκάνδαλο Νοβάρτις;
Μήπως ;

ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

¨”Οφειλόμενη απάντηση στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε προσωπική αναφορά στο πρόσωπο μου για δήθεν ευθύνες για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο που διετέλεσα Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για εσκεμμένη παραπληροφόρηση και στοχοποίηση, καθώς γνωρίζει πολύ καλά, αφού διετέλεσε και ο ίδιος Γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης με τον κ. Σαμαρά, ότι οι Γραμματείς του κόμματος δεν είχαν αρμοδιότητα, υπογραφή και ευθύνη για τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου δεν εκλήθησαν ως μάρτυρες στη σχετική δικαστική έρευνα. Επειδή όλα αυτά είναι γνωστά και έχουν απαντηθεί επανειλημμένα δημόσια και στη Βουλή, οι συνεχιζόμενες αυτές ψευδείς και μάλιστα επιλεκτικές αναφορές προφανώς υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες απαξίωσης των στελεχών που διαφώνησαν και αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και, ταυτόχρονα, αναβίωσης του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου πέρα και έξω από την αγωνία και τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, τα κοινωνικά αδιέξοδα και την προσδοκία της κοινωνικής πλειοψηφίας για πολιτική αλλαγή και μία ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση.