Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία

Την έντονη αντίδρασή του στις βολές του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του Έλληνα ομολόγου του Γιάνη Βαρουφάκη εξέφρασε ο Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 διερωτήθηκε: “Τι νομίζει ο κύριος Σόιμπλε; Ότι η Ελλάδα είναι μπανανία, προτεκτοράτο, επειδή τον έμαθαν έτσι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος;” και πρόσθεσε ότι “έφτασε να υποδεικνύει αντικατάσταση του Υπουργού Οικονομικών. Είναι εμμονικός».

Υποστήριξε ότι «τελείωσε η γερμανική Ευρώπη: η Γερμανία να υπαγορεύει και οι άλλες χώρες να εκτελούν. Το Νοέμβριο που θα εκλεγεί το Podemos θα είναι χειρότερα τα πράγματα γι’ αυτούς» και σημείωσε ότι «όταν υπάρχει μια θηλιά και σφίγγει έχουμε καθήκον να την χαλαρώσουμε μέσα σε αυτούς τους τέσσερις μήνες, και μετά τους τέσσερις μήνες να τη σπάσουμε»,

Ο κ. Στρατούλης τάχθηκε κατά του δημοψηφίσματος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  «προτεραιότητα μας είναι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του ελληνικού λαού, δεν είναι προτεραιότητες ούτε οι εκλογές ούτε τα δημοψηφίσματα» και υπογράμμισε ότι “εκλεχθήκαμε για να ανασάνει ο ελληνικός λαός. Εμείς δεν είμαστε ούτε δημαγωγοί ούτε ψεύτες. Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μας σταδιακά, είπαμε ότι θα κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε, μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα άμεσα».

Κληθείς να σχολιάσει τη λίστα Λαγκάρντ ο Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε πως πλέον «ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του και αυτά που ξέρανε με τις λίστες Λαγκάρντ και Λουξεμβούργου να τα ξεχάσουν» και υποστήριξε “‘ό,τι είναι δίκαιο είναι και εθνικό. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκλειναν τα ματάκια τους σε  καραμπινάτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής». Καταλήγοντας ο κ. Στρατούλης ανακοίνωσε ότι αύριο (12/03) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με αντικείμενο συζήτησης τις αναπηρικές συντάξεις.