Μετά την τετράμηνη παράταση η υλοποίηση του προγράμματός μας

Μετά την τετράμηνη παράταση θα υπάρξει υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης ανάφερε στο MEGA ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, και υποστήριξε ότι «δεν ξέρω να έχει αλλάξει η θέση ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή χρέους».

Σε ό,τι αφορά το χθεσινό Eurogroup, ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση τα πήγε καλά στο πλαίσιο του εφικτού» και ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση για τους ελέγχους που δεχόταν από την τρόικα την ώρα που η νέα κυβέρνηση κάνει το ίδιο με τους θεσμούς ο κ. Λαπαβίτσας εξήγησε ότι «έτσι λειτουργεί η Ε.Ε., δεν θα είναι το ίδιο με πριν. Παλιά υπήρχε μια αποικιοκρατική συμπεριφορά, τώρα θα υπάρξει συνεργασία εταίρων για να “ξεμπλοκάρει” η κατάσταση».

«Αντιμετωπίζουμε τεράστιες πιέσεις από εταίρους και δανειστές, αλλά η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση με αποφασιστικότητα και πρόθεση να ολοκληρώσει το πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Λαπαβίτσας και πρόσθεσε ότι «συζητάμε ήδη το ν/σ για ανθρωπιστική κρίση και θα ακολουθήσουν και τα άλλα».