Δεν υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις με την Ελλάδα

Καμία πραγματική πρόοδος δεν υπάρχει στις συζητήσεις με την Ελλάδα αποκάλυψε ο Επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την χώρα μας, στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το αν υπάρχει περίπτωση να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστήριξε πως «αν συνεχίσουμε σε εαυτή τη διεργασία όχι» και πρόσθεσε ότι «χάνουμε χρόνο».

Κληθείς να σχολιάσει αν υπάρχει έτοιμη μια έκθεση σε περίπτωση Grexit, τόνισε πως δεν πιστεύει ότι τέτοιου τύπου συζητήσεις βοηθούν και ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα έχει ουσιαστικό μέλλον στην Ε.Ε. και είναι θέμα των Ελλήνων να διασφαλίσουν το μέλλον αυτό».

«Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως χάνουμε χρόνο και σε σχέση με το προηγούμενο Eurogroup, λίγα πράγματα έχουν γίνει. Έχουμε χάσει δύο εβδομάδες. Δεν έχουμε δει πραγματική πρόοδο. Πρέπει να πάψουμε να χάνουμε χρόνο», ανέφερε και κατέληξε λέγοντας “πως σήμερα ή αύριο πρέπει να φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα για την Ελλάδα γιατί «έχουμε δώσει τέσσερις μήνες και ο χρόνος εξαντλείται γρήγορα”.