Live Βουλή - Μητσοτάκης: Θα ξαναφτιάξουμε το μαιευτήριο της Μαριούπολης, τιμούμε τις συμμαχίες μας

Ομιλία στη Βουλή δίνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε λέγοντας πως το αποτύπωμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ενδέχεται να είναι βαθύτερο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ο οικονομικός της αντίκτυπος παραπέμπει στην κρίση του 2008.

Οι προκλήσεις είναι μεγαλύτερες και τα εμπόδια υψηλότερα, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως η υπέρβαση αυτή των προκλήσεων είναι μονόδρομος. «Η Ελλάδα εξαρχής συντάχτηκε με το μέρος της ειρήνης, τους διεθνούς δικαιού και το απαραβίαστο των συνόρων. Στο πλευρό της Ουκρανίας και των δεκάδεων χιλιάδων ομογενών μας που δοκιμάζονται στην φρίκη της Μαριούπολης».
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «τιμούμε τις συμμαχίες μας» και σημείωσε πως η Ελλάδα θα βοηθήσει να ξαναχτιστεί το βομβαρδισμένο μαιευτήριο της πόλης.

Η θέση μας με τον πόλεμο είναι και πολιτική, συνέχισε. «Αντιμάχεται η τρομοκρατία με τον αυταρχισμό. Είναι ανάγκη να αποκρουστεί κάθε προσπάθεια βίαιης αλλαγής συνόρων, όπως και κάθε μοντέλο ηγέτη που θέλει αντιδημοκρατικά να γίνει ηγεμόνας», συνέχισε αναφερόμενος στο πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δείτε live εικόνα: