Επικίνδυνος ο Βαρουφάκης για την χώρα

Επικίνδυνο χαρακτήρισε τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Corriere Dela Serra περί δημοψηφίσματος ή εκλογές αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές.

«Είναι επικίνδυνος για τη χώρα κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του προκαλεί προβλήματα με στιλιστικές αναζητήσεις, και ατελείωτες συνεντεύξεις δεν γίνεται υπερήφανη διαπραγμάτευση» τόνισε στο Μega και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τον αντικαταστήσει.

«Η Ελλάδα είναι απελπιστικά απομονωμένη, είναι μόνη της. Είναι από ασαφείς μέχρι γελοίες οι προτάσεις του, προκαλεί γέλιο όταν λέμε να καλωδιώνουμε τουρίστες για να παρακολουθούμε τη φοροδιαφυγή» πρόσθεσε με νόημα και προειδοποίησε ότι «η χώρα οδηγείται σε ύφεση, τα έσοδα είναι σε τραγική υστέρηση. Είναι ασταμάτητος, είναι ασυγκράτητος δεν ξέρει τι λέει». Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «Βαρουφάκης, Κατσέλη, Κοτζιάς, Παναρίτη ήταν σύμβουλοι του Παπανδρέου και τώρα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα στη ΝΔ, ο Βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θέμα αρχηγού στη ΝΔ, αλλά υπάρχει θέμα λήψης αποφάσεων με συλλογικότητα».

Απάντηση στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας ο οποίος αντέκρουσε τις κατηγορίες του Βουλευτή της ΝΔ προς το πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη επισημαίνοντας με νόημα: «Υπάρχει συντονισμένη επίθεση στον Γιάνη το Βαρουφάκη λίγα εικοσιτετράωρα πριν το Eurogroup. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είναι επικίνδυνος, είναι επικίνδυνος για μια σειρά συμφέροντα, άρα είναι καλός. Στο πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη χτυπάνε τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κατέστησε σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ήθελε την χρηματοδότηση για να βάλει τις βάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση χωρίς μέτρα ενώ αναφερόμενος για τους φόρους διευκρίνισε ότι «οι φόροι πρέπει να πληρώνονται, αλλά πρέπει να έχουν και ανταποδωτικό χαρακτήρα».