Π.Καμμένος: Ακόμη και δημοψήφισμα αν πιέσουν περαιτέρω οι δανειστές

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει ακόμη και σε δημοψήφισμα αν οι δανειστές κλιμακώσουν τις πιέσεις και «θέσουν θέμα αμφισβήτησης σε σχέση με την βούληση του ελληνικού λαού», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΑΓΟΡΑ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας  και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δεν πρόκειται να επιδιώξει την λύση του δημοψηφίσματος η κυβέρνηση αλλά  με κάποιο τρόπο «θα πρέπει να πειστούν οι Γερμανοί ότι η δημοκρατία υπάρχει».

Ο κ. Καμμένος τονίζει ότι «η επικυριαρχία τελείωσε» και καταγγέλει ότι έχουν υπάρξει προσπάθειες ανατροπής ή αποτροπής του σχηματισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ενδεικτικά αποκαλύπτει ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φανέρωσε στο κυβερνητικό συμβούλιο έγγραφο της Deutsche Bank που προέτρεπε σε ανατροπή της κυβέρνησης και υποχρέωσή της να συνεργαστεί με Το Ποτάμι, ενώ σε ένα άλλο περιστατικό – όπως λέει – ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης έχει πει πως ο Γερμανός πρεσβευτής του πρότεινε συνεργασία της Κουμουνδούρου με Το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ, αντί για τους ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος υπογραμμίζει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να συνεργαστούν με το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο μάλιστα εξαπολύει ξεχωριστή επίθεση λέγοντας ότι υπάρχει ένα τμήμα του που «χειροκροτεί τον Μάκη Βορίδη όρθιο και συγκινημένο», εξηγώντας πως οι ΑΝΕΛ «δεν συνεργάζονται με τα άκρα».