Πολιτιστικός ρατσισμός αυτό που κάνει η Ευρώπη στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, φέρεται να δήλωσε στο περιθώριο του άτυπου συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στη Ρίγα της Λετονίας ότι :

«θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα».

Ο κ. Κοτζιάς πρόσθεσε ότι: «τα Δυτικά Βαλκάνια είναι αποσταθεροποιημένα. Ουκρανία, Συρία, Ιράκ και Βόρεια Αφρική δημιουργούν ένα δρεπάνι».

Ακόμη, φέρεται να χαρακτήρισε «πολιτιστικό ρατσισμό» αυτό που κάνει η Ευρώπη στην Ελλάδα.

«Είναι αναγκαιότητα να βρεθεί άλλος τρόπος συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα. Αντ’ αυτού προτιμήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις πρώτες ημέρες. Το ότι έχει επιλεγεί αυτό να γίνει σιγά σιγά τι θα φέρει; Δεξιό εξτρεμισμό και χάος» επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό.

Αναφορικά με το επίσημο πρόγραμμα της συνόδου το θέμα που κυριάρχησε την πρώτη ημέρα, ήταν η κρίση στην Ουκρανία και η εύθραυστη συμφωνία του Μίνσκ.

Οι χώρες της Βαλτικής (Λετονία, Εσθονία και Λιθουανία), εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αυξανόμενη ρωσική επιθετικότητα, ενώ κατηγόρησαν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ότι κινούνται πολύ αργά για να αντικρούσουν τις ρωσικές ενέργειες.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας κ. Φρεντερίκα Μογκερίνι, τόνισε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει νέες κυρώσεις στη Μόσχα αν δεν τηρηθεί η εκεχειρία.