Δίκη Παπακωνσταντίνου: Απορρίφθηκαν οι κλήσεις Βαξεβάνη - Νικολούδη και η κατάσχεση του Η/Υ της Σοφίας Μπέλμπα

Απορρίφθηκε από το ειδικό δικαστήριο το αίτημα της εισαγγελέως να κληθεί να καταθέσει ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, ο οποίος είχε προταθεί από την υπεράσπιση του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς και να κατασχεθεί ο υπολογιστής της Σοφίας Μπέλμπα, γραμματέως του διαδόχου του και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Απορρίφθηκε επίσης το αίτημα για κλήση σε κατάθεση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, εκδότη του περιοδικού Hot Doc, που είχε δημοσιεύσει μια εκδοχή της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και του πραγματογνώμονα που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος για το αντίγραφο της λίστας που δημοσίευσε.

«Από την πρώτη λίστα Λαγκάρντ έλειπαν τρία ονόματα» είπε πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ. Τα συμπεράσματά του από τον έλεγχο που έκανε στο ψηφιακό αρχείο κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο ο Απόστολος Δελτσίδης που έκανε τις πραγματογνωμοσύνες για τις όποιες αλλοιώσεις υπήρξαν στα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Δελτσίδης, εξειδικευμένος αστυνομικός που υπηρετεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από το δικαστήριο και την εισαγγελέα της Έδρας.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι από τη σύγκριση προέκυψε, σαφώς, ότι η παλιά λίστα είχε τρία αρχεία λιγότερα, δηλαδή 2.059, ενώ η δεύτερη 2.062.

Για το δια ταύτα ρώτησε ο αρεοπαγίτης Δημήτρης Κράνης. «Έχουν γίνει διαγραφές στο usb που κατασκεύασε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου; Μπορούμε να εντοπίσουμε δηλαδή αν οι απαλείψεις των ονομάτων έγιναν προτού ή αφότου παραδόθηκε το usb στον Διώτη;».

Ο μάρτυρας ήταν κατηγορηματικός. «Δεν μπορούμε να το πούμε, δεν προκύπτει».

Η εξέταση του μάρτυρα θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.