Δεν έδωσε συνεργάτης μου την εντολή για τα κέντρα κράτησης

Τουλάχιστον «παράλογο» χαρακτήρισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, τον ισχυρισμό ότι συνεργάτης της έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι παράνομοι μετανάστες.

Σχολιάζοντας το επίμαχο έγγραφο για τους λαθρομετανάστες και τα κέντρα κράτησης και τις φήμες που ήθελαν συνεργάτιδά της να είχε την πρωτοβουλία της έκδοσης διαταγής να μην συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστες, η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε πως «δεν μπορεί να είναι βάσιμος ο ισχυρισμός ότι ένας υποστράτηγος της Αστυνομίας βγάζει διαταγή κατόπιν προφορικής υπαγόρευσης συνεργάτη μου, χωρίς να την περνάει από την ιεραρχία της Αστυνομίας».

«Αυτό είναι αν όχι παράδοξο, τουλάχιστον παράλογο», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν θέλει να εμπλακεί  στα υπηρεσιακά της Αστυνομίας, αλλά και ότι δεν την αφορούν.

Πάντως, ένας πρώτος καθορισμός των αρμοδιοτήτων γύρω από τα μεταναστευτικά θέματα έγινε στη χθεσινή (05/03) σύσκεψη που είχε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης με τους αναπληρωτές Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η σύσκεψη, όπως είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου, δεν είχε να κάνει με το επίμαχο έγγραφο, καθώς είχε οριστεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, «για ό,τι είναι πολιτική υπηρεσία και δεν εμπλέκεται η Αστυνομία, η αρμοδιότητα θα είναι δική μου, δηλαδή για την υπηρεσία Ασύλου, την Αρχή Προσφυγών και την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής. Επίσης, θα ασκώ εποπτεία στις παλιές υποθέσεις ασύλου, το backlog».

Σύμφωνα με την κυρία  Χριστοδουλοπούλου, ότι έγινε μια πρώτη προσέγγιση των θεμάτων και ο σχεδιασμός θα ολοκληρωθεί σε νέα σύσκεψη, προκειμένου να εκδοθεί και σχετικό ΦΕΚ.