ΚΙΝΑΛ: Ανανέωση και Ενότητα σηματοδοτούν τα “πρόσωπα κλειδιά” που επέλεξε ο Ν. Ανδρουλάκης (Εικόνες)

Πνεύμα ενότητας και ανανέωσης αντανακλά κατά τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη η νέα σύνθεση της ΚΟ στην οποία προχώρησε ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πήρα ξεκάθαρη εντολή για αλλαγή να προχωρήσουμε ενωμένοι. Δεν υπάρχουν πλέον νικητές και ηττημένοι. Όλοι μαζί έχουμε ένα κοινό στόχο να ξανακάνουμε την παράταξη μεγάλη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης στην πρώτη του ομιλία ενώπιον των βουλευτών. «Η ΚΟ -πρόσθεσε-θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Σας θεωρώ όλους συνεργάτες».

Οι εισηγήσεις -Τα νέα πρόσωπα

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις του κ. Ανδρουλάκη οι οποίες και έγιναν ομόφωνα αποδεκτές απο τους βουλευτές του κόμματος, επικεφαλής της ΚΟ ορίζεται ο Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος θα αντικαθιστά τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο στη Βουλή, καθώς ο ίδιος παραμένει στη θέση του ευρωβουλευτή. Η επιλογή του κ. Ανδρουλάκη στο πρόσωπο του κ. Κατρίνη προσδίδει αέρα ανανέωσης.

“Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο για την ιδιαίτερα τιμητική πρότασή του. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου βουλευτές για την ομόφωνη έκφραση της εμπιστοσύνης τους.Με αφοσίωση θα κάνω το καλύτερο για να ανταποκριθώ σε αυτή την ευθύνη” δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Κατρίνης.

Επιπλέον , πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ορίσθηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης και δεύτερη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος η Νάντια Γιαννακοπούλου, απο το “στρατόπεδο Λοβέρδου”.

Γραμματέας της ΚΟ ορίσθηκε η Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία αντικαθιστά τον Βασίλη Κεγκέρογλου. Μια επιλογή που αναδεικνύει επίσης τη γυναικεία παρουσία στην υπό διαμόρφωση ανασυγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σε δηλώσεις της η κ. Λιακούλη έκανε λόγο μεταξύ άλλων για μεγάλη τιμή αντίστοιχη της ευθύνης που συνεπάγεται η συγκεκριμένη θέση, απέναντι σε όλους τους συναδέλφους, στην παράταξή μας και στους πολίτες.

Αναπληρωτής γραμματέας της ΚΟ ορίσθηκε ο Γιώργος Αρβανιτίδης προερχόμενος απο το “παπανδρεϊκό μπλοκ”.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι όλοι, με πρώτον τον ίδιο, πρέπει να σεβαστούν την εντολή των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, που πήγαν στις κάλπες κατά τις εσωκομματικές εκλογές, για «ανανέωση, ενότητα, πολιτική αυτονομία». Παράλληλα, προανήγγειλε διαδικασίες αυτοοργάνωσης το αμέσως επόμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα. «Θα δημιουργήσουμε ένα κόμμα ανοικτό, σύγχρονο μακριά από πελατειακές νοοτροπίες.

Έμμεσο μήνυμα προς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Να διασφαλίσουμε την πολιτική μας αυτονομία με ένα αξιόπιστο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, υπογράμμισε με νόημα ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην πολιτική πορεία του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε :«το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ισχυρό και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου».

Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δίνει το παρών στις μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές μάχες και θα είναι φορέας ελπίδας, με ένα σύγχρονο λόγο, με συνέπεια, ρεαλισμό και υπευθυνότητα, όπως κάνει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Θα ασκεί «μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά δίνοντας ένα πρώτο αντιπολιτευτικό στίγμα.

Κατερίνα Παπαβασιλείου