Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προσέλευση ρεκόρ - Παράταση έως τις 20:00 της ψηφοφορίας

Παρατείνεται κατά μια ώρα, έως τις 20:00 η ψηφοφορία για τις εσωκομματικές κάλπες στο ΚΙΝΑΛ λόγω της μεγάλης προσέλευσης σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία επίσης έκανε γνωστό ότι μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει στην Ελλάδα 222.000 πολίτες και 2.000 στο εξωτερικό, σύνολο 224.000.

Σε ότι αφορά τους απόδημους η ΕΔΕΚΑΠ γνωστοποίησε ότι στην Αυστραλία η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί ενώ τα εκλογικά κέντρα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών άνοιξαν 1 ή 2 ώρες μετά την Ελλάδα. Στην Αμερική η ψηφοφορία δεν έχει αρχίσει ακόμα.

Δικαίωμα ψήφου έχει όποιος πολίτης το επιθυμεί, είτε είναι μέλος είτε φίλος του κόμματος και υπό την προυπόθεση οτι δεν συμμετέχει σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή οργανώσεις και φορείς.

Υπενθυμίζεται οτι κατά την εκλογική διαδικασία τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα ενώ οι ψηφοφόροι καλούνται για την αποφυγή συνωστισμού προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα να έχουν ήδη κατεβάσει την αίτηση εγγραφής μέλους και φίλου προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Σημειώνεται ότι για την κάλυψη των εξόδων των εκλογικών διαδικασιών όλοι οι ψηφοφόροι καταβάλλουν το ποσό των 3 ευρώ (την 5η Δεκεμβρίου μόνο) το οποίο εισπράττεται από το Γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής.

Οι εσωκομματικές εκλογές διεξάγονται με νωπή ακόμη την τραγική απώλεια της Φώφης Γεννηματά και μεγάλο ζητούμενο της ενότητα της δημοκρατικής παράταξης την επομένη της εκλογής νέας ηγεσίας. Η μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων πάντως σε πρώτη φάση τουλάχιστον καταδεικνύει τη ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα που απηύθυναν κατά την προεκλογική τους δραστηριότητα και οι έξι υποψήφιοι πρόεδροι με κοινό στόχο την ευρεία συμμετοχή στις κάλπες και την ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης.

Στόχευση που αποτυπώνει επιπλέον την εξωστρέφεια της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας και εκφράστηκε με τον πλέον θεσμικό τρόπο δια του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη ο οποίος σε άρθρο του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήρθε η ώρα να ενώσουμε, να συνθέσουμε, να μεγαλώσουμε την παράταξη μας. Να επιλέξουμε πρόσημο, ατζέντα και ηγέτη. Πρώτο βήμα η μαζική συμμετοχή. Γιατί, αν όχι τώρα, πότε;»

Τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα

Υπενθυμίζεται οτι κατά την εκλογική διαδικασία τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα ενώ οι ψηφοφόροι καλούνται για την αποφυγή συνωστισμού προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα να έχουν ήδη κατεβάσει την αίτηση εγγραφής μέλους και φίλου προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Όπως προκύπτει πάντως από το ρεπορτάζ προβλήματα έχουν αναφερθεί στο εκλογικό τμήμα στην Πετρούπολη όπου οι υπεύθυνοι παραπέμπουν τους προσερχόμενους ψηφοφόρους στα εκλογικά τμήματα είτε στο Ίλιον , είτε στο Περιστέρι.