Από υπηρεσιακό παράγοντα το έγγραφο και η υπόθεση θα διαλευκανθεί

Παρέμβαση για το θέμα που δημιουργήθηκε με τους μετανάστες και την πιθανότητα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι βρίσκονται στα κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση στη χώρα μας και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού, αλλά μόνο παράνομης εισόδου σε ελληνικό έδαφος έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σακελλαρίδης διευκρίνισε ότι το επίμαχο έγγραφο εστάλη με πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντα και ότι ο αρμόδιος Υπουργός δεν ήταν ενήμερος γι’ αυτό. Ερωτηθείς γιατί δεν πήρε θέση ο κ. Πανούσης αμέσως μόλις του κοινοποιήθηκε το έγγραφο, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι δεν έπεσε στα χέρια του για να το σχολιάσει ή να το διαψεύσει.

Παράλληλα σημείωσε ότι «κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν θα υπαγορεύσει στην κυβέρνηση τον τρόπο και τον χρόνο που θα εφαρμόσει την όποια πολιτική για αυτό το θέμα» και πρόσθεσε ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί για το πώς λειτούργησε η υπηρεσία χωρίς να υπάρξει συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο.

Καταλήγοντας ο κ. Σακελλαρίδης δεν θέλησε να αποκαλύψει ποια θα είναι τελικά η πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση πάνω στο θέμα αυτό, παραπέμποντας στους αρμόδιους Υπουργούς, Γιάννη Πανούση και Τασία Χριστοδουλοπούλου.