Εχουμε χάσει το λογαριασμό με τις δηλώσεις Βαρουφάκη

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Μάρτιν Γιέγκερ, Εκπρόσωπος του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας μια μέρα μετά τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι ενδεχόμενη μη αποπληρωμή των δόσεων της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα σημαίνει και πιστωτικό γεγονός.

Ο κ. Σόιμπλε εννοεί τα όσα λέει, ανέφερε ο κ. Γιέγκερ, και υποστήριξε πως δεν είναι πρόθεσή του Γερμανού Υπουργού να απειλήσει την Ελλάδα, αλλά να την κάνει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Σε ό,τι αφορά τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών ο κ. Γιέγκερ υποστήριξε ότι “ο κ. Βαρουφάκης έκανε τόσες δηλώσεις το Σαββατοκύριακο που έχουμε χάσει το λογαριασμό” και τόνισε πως θα πρέπει πλέον να ερωτηθεί η Αθήνα εάν είναι έτοιμη να διαχειριστεί ένα ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για την στάση που τήρησαν Ισπανία και Πορτογαλία κατά τις συνεδριάσεις του Eurogroup, ο κ. Γιέγκερ ανέφερε ότι είναι «ασυνήθιστο μια χώρα της Ευρωζώνης να κατηγορεί με αυτόν τον τρόπο άλλες χώρες».

Καταλήγοντας ο Εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι “η Γερμανία δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να είναι αυστηρή με την Ελλάδα, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχει χαθεί η εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα πρέπει να μάθει να τηρεί τους κανόνες”.