Αν ο Ερντογάν παρατείνει τη διαμονή του στις ΗΠΑ & υπάρξει αίτημα συνάντησης θα αξιολογηθεί (Video)

Ολοκληρώθηκε η τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, σήμερα Δευτέρα 20/09/2021.

«Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η Σύνοδος EUMED9 με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να υποδέχεται στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος οχτώ ηγέτες χωρών της νοτίου Ευρώπης και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η κυβέρνηση εκφράζει απόλυτη ικανοποίηση για τα εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα της Συνόδου όπως αυτά αποτυπώνονται τόσο στην πολιτική διακήρυξη όσο και στη Διακήρυξη της Αθήνας για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον στη Μεσόγειο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η Διακήρυξη των Αθηνών που υπογράφηκε απ’ όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες του Νότου παρουσία της προέδρου της Κομισιόν αποτελεί ορόσημο για την EUMED9. Όπως είναι γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ποιότητα ζωής όσο και για την ευημερία της κοινωνίας μας αφού ο Τουρισμός και ο πρωτογενής μας τομέας συνδέονται άρρηκτα με τη φύση», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ερντογάν: Η απάντηση της Αθήνας στο δήθεν αίτημα Μητσοτάκη για συνάντηση

Ερωτηθείς για όσα ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος για ραντεβού στη Νέα Υόρκη, είπε πως «όπως έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα, δεν συμπίπτουν οι παρουσίες των δύο ηγετών. Αν ο κ. Ερντογάν παρατείνει τη διαμονή του εκεί και υπάρξει αίτημα, θα αξιολογηθεί».

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει μεταβεί στην Νέα Υόρκη με το δικό του αεροπλάνο και είναι στο χέρι του να καθυστερήσει την επιστροφή του στην Τουρκία.

Για την εικόνα για τα σχολεία και αν θα νοσήσουν όλα τα παιδιά, εξέφρασε πως «σαφώς και έχουμε εικόνα για την κατάσταση αλλά κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται στοιχεία για τα παιδιά ηλικίας 4-17 ετών. Από τον Μάρτιο και μετά έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, άρα πριν από την έναρξη των σχολείων είχε ξεκινήσει η αύξηση των κρουσμάτων. Έχουμε σχεδιάσει το πλαίσιο λειτουργίας. Τα σχολεία ανοιχτά, τα παιδιά στις αίθουσες. Και παρακολουθούμε τα δεδομένα».