Δημοσκόπηση ALCO: Στο 10,2 η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Αρνητικό το κλίμα για ανασχηματισμό και οικονομία

Προβάδισμα 10,2% διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της της ALCO που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, με τους πολίτες να εκφράζουν την άποψή τους για την πορεία της οικονομίας και τον ανασχηματισμό.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 23,8%, το ΚΙΝΑΛ 7%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜέΡΑ 25 3%.

Στην ερώτηση για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι εντός 2022 θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η έρευνα καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες ενώ μόλις το 22% απαντά θετικά ως προς τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Σχετικά με τη μη υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, το 28% αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση, το 22% στον κ. Αποστολάκη και το 17% στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρνητικό φαίνεται να είναι το κλίμα και σε ό,τι αφορά την οικονομία καθώς 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Παράλληλα, 43& σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα «τι ψηφίζουν» όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς 23% φαίνεται να επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 7% Νέα Δημοκρατία.