Θεοδωρικάκος: «Θέλουμε αστυνομία φιλική προς την κοινωνία»

Τις προτεραιότητες της ελληνικής αστυνομίας περιέγραψε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ότι στο επίκεντρο βρίσκεται η προστασία του πολίτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, βασικός στόχος του αποτελεί η αστυνομία να είναι φιλική προς την κοινωνία, αλλά και να ενισχυθούν οι περιπολίες στις γειτονιές, ξεκαθαρίζοντας ότι το σώμα βρίσκεται σε απόλυτη επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές.

«Η προστασία του πολίτη είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, γιατί αν οι πολίτες δεν είναι και δεν αισθάνονται ασφαλείς, δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε ευημερία. Επομένως σηκώνουμε τα μανίκια κι επιταχύνουμε τις δράσεις μας με την ελληνική αστυνομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στο ίδιο πλαίσιο συμπλήρωσε ότι «θέλουμε αστυνομία φιλική προς την κοινωνία και τους νέους, αστυνομία που θα διασφαλίσει την ασφάλεια και θα είναι σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα».

Ο ίδιος προανήγγειλε μάλιστα αναδιοργάνωση των υπηρεσιών ώστε ο πολίτης εκεί που μένει και εργάζεται να βλέπει πιο συχνά τον αστυνομικό είτε στις πεζές περιπολίες είτε τα περιπολικά. «Η δουλειά της ΕΛ.ΑΣ είναι η ασφάλεια όλων των πολιτών, στο κέντρο της Αθήνας, σε όλες τις γειτονιές, σε όλες τις γωνιές της ελληνικής γης», επεσήμανε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον ρόλο της αστυνομίας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού τονίζοντας ότι «η ΕΛ.ΑΣ. πέρυσι τον Μάρτιο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής από παράνομες μεταναστευτικές ροές στον Έβρο. Η αστυνομία είναι έτοιμη και σε απόλυτη επαγρύπνηση να επαναλάβει αυτό το έργο οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί».

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι ήδη το μήνα που πέρασε δόθηκαν 80 νέα περιπολικά με χρήματα από το ΕΣΠΑ και θα δοθούν άλλα 130 νέα στην άμεσο δράση σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι η αστυνομία δοκιμάζεται κάθε μέρα. Πάντως ανέφερε ότι η αστυνομία έχει πάρει όλα τα μέτρα, έχουν γίνει οι συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς και η Έκθεση θα γίνει σε συνθήκες τάξης και ηρεμίας.

Ερωτηθείς σχετικά με το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας, τόνισε ότι «νομίζω ότι αύριο θα γίνει ανακοίνωση της απόφασης του πρωθυπουργού για το πρόσωπο που θα ηγηθεί στο νέο υπουργείο που θα περιλαμβάνει την πυροσβεστική και τη γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας. Το πρόσωπο θα έχει όλα τα αναγκαία χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις υψηλές απαιτήσεις που έχει αυτή θέση».

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ότι η αστυνομία δοκιμάζεται κάθε μέρα. Πάντως ανέφερε ότι η αστυνομία έχει πάρει όλα τα μέτρα, έχουν γίνει οι συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς και η Έκθεση θα γίνει σε συνθήκες τάξης και ηρεμίας.