Μητσοτάκης για Ελληνικό: Η σημερινή ημέρα αναδεικνύει την πρόοδο της Ελλάδας στην υποστήριξη των επενδύσεων

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter, γραμμένη στα αγγλικά, αναφέρθηκε στη σημερινή υπογραφή που θέτει προς υλοποίηση την μεγάλη επένδυση του Ελληνικού.

«Today marks the payment of a €300 million installment by the investor for the beginning of the Hellinikon Project, and highlights the shift Greece has made towards supporting investments».

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό με την καταβολή της πρώτης δόσης 300 εκατομμυρίων ευρώ από τον επενδυτή και αναδεικνύει την πρόοδο της Ελλάδας στην υποστήριξη των επενδύσεων», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι την μεταβίβαση των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» υπέγραψαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου, σηματοδοτώντας την έναρξη της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου του Αγίου Κοσμά και την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Ευρώπης.

Η υπογραφή έγινε παρουσία του υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη, του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση και του διευθύνοντος συμβούλου του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), κ. Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη.