Αύξηση εσόδων για να μην παρθούν νέα μέτρα

Μόνο με αύξηση των εσόδων θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στις πιέσεις των δανειστών για τη λήψη νέων μέτρων, τόνισε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

«Όποιος έχει λεφτά και δεν πληρώνει τις φορολογικές του υποχρεώσεις, στην ουσία πυροβολεί τα πόδια του, διότι στην ουσία τα μέτρα που θα μας έρθουν θα είναι τρις χειρότερα» συμπλήρωσε ο κ. Χρυσόγονος μιλώντας στο STAR. «Αν συνεχιστεί η πτώση των δημοσίων εσόδων που υπήρξε τον Ιανουάριο, 1 δισ. και πλέον τρύπα στα δημόσια έσοδα, καήκαμε κυριολεκτικά» πρόσθεσε και “χαριτολογώντας”, ζήτησε από όποιον μπορεί να αγοράσει και κανένα ελληνικό ομόλογο στη δευτερογενή αγορά για να ανέβει η τιμή τους.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα των εσόδων υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να βγάλει μαγικά από το καπέλο του ούτε ο κ. Μάρδας ούτε ο κ. Βαρουφάκης ούτε να τυπώσουν ευρώ μπορούν». Σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες που εκφράστηκαν στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη (25/02) τις χαρακτήρισε «θεμιτές» αν και επανέλαβε ότι η συμφωνία του Eurogroup «δεν υπάρχει γιατί δεν περιέχει ούτε έναν αριθμό. Αντίθετα είναι πλαίσιο διαπραγματεύσεων».

Καταλήγοντας, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει «κούρεμα» σε καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ ανά λογαριασμό γιατί, όπως είπε, δεν νοείται κάτι τέτοιο, με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο.