Πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη-Τσαβούσογλου στα τέλη Μαΐου-Θετικός ο Έλληνας πρωθυπουργός

Σήμερα, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ρωτήθηκε σχετικά με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, τα οποία αναφέρουν ότι «κλείδωσε» το ταξίδι του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο τέλος του μήνα στη χώρα μας.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, ούτε να διαψεύσω αυτά τα δημοσιεύματα. Δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση. Εφόσον τα προγράμματά μας συμπέσουν, αν έρθει, έχω όλη την καλή διάθεση να συναντηθώ μαζί του όπως ο Ταγίπ Ερντογάν είδε τον Νίκο Δένδια. Εγώ θα είμαι στα Χανιά το Σάββατο για άλλο λόγο. Για το μνημόσυνο του πατέρα μου και για μια σημαντική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσουμε αναλυτικά και με τη λεπτομέρεια που του αρμόζει το έργο του ΒΟΑΚ», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης

Ανέφερε παράλληλα ότι στη Σύνοδο Κορυφής ο Ιταλός πρωθυπουργός έθιξε και πάλι το ζήτημα της μετανάστευσης.

«Είναι ζήτημα που μονίμως μας αφορά. Συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια που έχει δρομολογήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου. Μετά και από τα πρόσφατα γεγονότα στην Ισπανία είμαστε όλοι εγρήγορση, ειδικά όταν έχουμε κατευθυνόμενες μεταναστευτικές ροές», συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Παράλληλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, από την τουρκική πλευρά τονίζουν ότι βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η επικείμενη συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο ηγέτες μπορούν να κάνουν το πρώτο βήμα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τα ελληνοτουρκικά.