Δεν θα φορτώσουμε βάρη στους Ευρωπαίους πολίτες

Συνάντηση με το Γάλλο ομόλογο του υπεύθυνο για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής Harlem Desir,  είχε σήμερα ο έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Χουντής.

Στη συνάντηση, που έγινε σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές πολιτικές καθώς και η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, στον πολιτιστικό και επιστημονικό τομέα καθώς και στους τομείς της ενέργειας και του κλίματος.

Ο Γάλλος Υφυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για την επίτευξη συμφωνίας στο πρόσφατο Eurogroup καθώς και την στήριξη της χώρας του, στην προσπάθεια της Ελλάδας για ανάκαμψη.

Η γαλλική πλευρά δεσμεύτηκε να παράσχει τεχνική βοήθεια στην κυβέρνηση, στον τομέα της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Σε ότι αφορά τις διεθνείς σχέσεις ο κ. Desir μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών για την αντιμετώπιση των μεγάλων διεθνών κρίσεων της Μ. Ανατολής, της Λιβύης και του Ιράκ καθώς επίσης και για την εξομάλυνση των σχέσεων της  Ρωσίας με την Ουκρανία.

Οι δυο πλευρές αντάλλαξαν επίσης απόψεις και για την κατανομή των κονδυλίων του προγράμματος Γιουνκέρ, που έχει σαν στόχο την αύξηση της ανάπτυξης μέσω επενδύσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Χουντής ευχαρίστησε τη γαλλική πλευρά για τη στήριξη που παρείχε στην ελληνική Κυβέρνηση, κατά την πρόσφατη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να υλοποιήσει το πρόγραμμα της σχετικά με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανόρθωση της χώρας.

Τέλος, ανέφερε ότι η χώρα μας δεσμεύεται να τηρήσει στο  ακέραιο τις υποχρεώσεις της προς την Ευρώπη και ότι δεν επιθυμεί να φορτώσει τα βάρη στους ευρωπαίους πολίτες.