Νέα διακοπή στην εξέταση του Χρήστου Καλογρίτσα από την Προανακριτική Επιτροπή-Συνεχίζεται τη Δευτέρα

Η εξέταση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά αδικήματα που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, θα συνεχιστεί την Δευτέρα 24/5, καθώς δεν ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη.

Κατά την απογευματινή κατάθεση του, η οποία ήταν επεισοδιακή και με έντονες εντάσεις, ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στις αναφορές για «διευκολυντικά» χρημάτων που έδωσε προκειμένου να στηρίξει άλλα ΜΜΕ, πλην του περιβόητου τηλεοπτικού σταθμού ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Ειδικότερα, σε ερώτημα του εισηγητή της πλειοψηφίας, Θάνου Πλεύρη, σχετικά με το εάν του ζητήθηκαν να δανείσει χρήματα εκτός του καναλιού, ο κ. Καλογρίτσας,φέρεται να απάντησε ως εξής:

«Άμεσα δεν μου ζητήθηκαν, γιατί μου ειπώθηκε πως χρήματα υπήρχαν και δεν χρειαζόταν. Στην πορεία όμως μου ζητήθηκαν διευκολυντικά χρήματα. Να βοηθήσω. Από ένα διευθυντήριο. Την τελική απόφαση την είχε ο Παππάς».

Σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να ισχυρίστηκε το απόγευμα κατά την κατάθεσή του ότι έδινε λεφτά και στον ραδιοφωνικό σταθμό στο «Κόκκινο». Κατά τις ίδιες πηγές, φέρεται να αναφέρθηκε και στην ύπαρξη επιπρόσθετου αποδεικτικού υλικού σχετικά με τον Νίκο Παππά.

Ισχυρίστηκε δε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι υπάρχει έγγραφο μεταξύ της δικής του εταιρείας και της CCC, που αποτυπώνει τη συμμετοχή των προσώπων στο μετοχικό κεφάλαιο του τηλεοπτικού σταθμού, για να προσθέσει ότι ο ίδιος ως «μπροστινός» κατείχε «τις μετοχές του Νίκου Παππά».