Κυβερνητικές μεγαλοστομίες και στροφή 180 μοιρών

Την θέση του αναφορικά με την χθεσινή (25/2) απόφαση του Eurogroup εξέφρασε ο βουλευτής  Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος αποφάνθηκε πως η συμφωνία, στην οποία κατέληξε η ελληνική Κυβέρνηση με το Eurogroup, οδήγησε στην εγκατάλειψη “μεγαλόστομων” εξαγγελιών της προεκλογικής περιόδου, ενώ έκανε λόγο και για “στροφή 180 μοιρών” κατά την μετεκλογική περίοδο. Παράλληλα πρόσθεσε πως η ενδιάμεση μεταβατική συμφωνία συμβάλει στην άμβλυνση των σχέσεων της χώρας με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές.

Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε: “Η διαταραχή του τελευταίου μήνα φαίνεται ότι ομαλοποιείται και η κυβέρνηση,  με συνεχείς παλινδρομήσεις, ατελείωτες ανακολουθίες, παίγνια με σύμβολα, συμβολισμούς και λέξεις “προσγειώνεται”, σταδιακά, στην πραγματικότητα”. Στην συνέχεια εξηγεί ότι “με τη συμφωνία (η κυβέρνηση) εγκαταλείπει τις πολυάριθμες μεγαλόστομες εξαγγελίες των τελευταίων ετών, της προεκλογικής περιόδου και των πρώτων μετεκλογικών ημερών και κάνει στροφή περίπου 180 μοιρών”.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής, τα “τελευταία φύλλα συκής” της Κυβέρνησης θα πέσουν όταν οι ασάφειες της συμφωνίας καταστούν σαφείς.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επισημαίνει πως αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η  Κυβέρνηση επιθυμεί η χώρα να συνεχίσει την πορεία της εντός της Ευρωζώνης. Χαρακτηριστικά αναφέρει:”Είναι σημαντικό, ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων αναζητούμε πλέον, λόγω και έργω, οδικό χάρτη και εφικτές λύσεις για τη χώρα, εντός του ιδίου πλαισίου”.