Άδωνις: «Θα εισηγηθώ άνοιγμα φροντιστηρίων, κέντρων αισθητικής & πολυκαταστημάτων»

Άνοιγμα περισσότερων οικονομικών δραστηριοτήτων θα εισηγηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης στην επιτροπή των ειδικών, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σήμερα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. ανέφερε ότι θα εισηγηθεί το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής για την ερχόμενη εβδομάδα. Ανέφερε ακόμη, πως ως υπουργός Ανάπτυξης, υποστηρίζει το αίτημα του εμπορικού κόσμου για άνοιγμα των καταστημάτων χωρίς ραντεβού.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ωστόσο, πως η εισήγηση αυτή θα γίνει εφόσον επιβεβαιωθεί η πτωτική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των Λυκείων με self test σημείωσε ότι αν δεν υπήρχε αυτό το εργαλείο, θα είχαμε σήμερα φορείς να διασπείρουν τον ιό στα σχολεία, ενώ προανήγγειλε ότι θα επεκταθεί στο λιανεμπόριο, ώστε να υπάρχει καλύτερη «χαρτογράφηση».

Σχετικά με τις εικόνες με τα πλήθη κόσμου στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο αλλά και την Κυριακή στις παραλίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως η κινητικότητα του κόσμου συνδέεται με την ανάγκη να ανοίξει η εστίαση με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους.

Ερωτηθείς σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου, είπε πως «μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός χωρίς να ανοίξει η εστίαση», παρά το γεγονός ότι ο συνδυασμός θα ήταν πολύ καλύτερος.

Σχετικά με τις μετακινήσεις όσων έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε πως εάν ισχύσει το λεγόμενο «πράσινο διαβατήριο» για τους τουρίστες, θα εξεταστεί η εναρμόνιση του μέτρου και για τους εμβολιασμένους στην Ελλάδα. «Καλώ τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Αυτό είναι το μείζον τώρα», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης: Θα εισηγηθεί το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής - CircoGreco

Σε ότι αφορά στο Πάσχα δεν θέλησε να κάνει κάποια πρόβλεψη, τονίζοντας ότι «θα δούμε τις επόμενες ημέρες» καθώς, όπως είπε δεν είναι εφικτές οι μακροχρόνιες προβλέψεις εν μέσω κορωνοϊού.

Αναφερόμενος στις διαφωνίες εντός της επιτροπής των ειδικών, τόνισε ότι «κανείς δεν υπονοεί πως έχει άλλα κίνητρα» και σημειώνοντας πως «δεν πρέπει να κάνουμε τα μέλη της Επιτροπής αντικείμενο του πολιτικού παιχνιδιού», ενώ σε ότι αφορά στη διαφωνία Τσιόδρα σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, επανάλαβε πως του έχει εμπιστοσύνη και προσέθεσε πως «το μόνο άγχος του είναι να μη θρηνήσουμε περισσότερες ανθρώπινες ζωές».

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως πιστεύει ότι «είμαστε στο τέλος αυτής της διαδρομής» και ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μη μας παρασύρει η κούραση σε λάθος ενέργειες και «τα τινάξουμε όλα στον αέρα».