Ήμασταν απροετοίμαστοι στην διαπραγμάτευση

Τον προβληματισμό του για τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής (20/02), εξέφρασε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

Μιλώντας σήμερα (24/02) στο Star, ο κ. Λαπαβίτσας ανέφερε ότι «την επόμενη φορά που θα πάμε σε διαπραγμάτευση και εφόσον υπάρχει η εμπειρία πλέον του τι συνέβη την προηγούμενη βδομάδα και υπάρχουν και η γνώση και η ανάλυση, θα ήταν καλό να πάμε περισσότερο προετοιμασμένοι για πολλά και άλλα ενδεχόμενα».

Για τον ίδιο αποτελεί «κόκκινη γραμμή» η υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. «Δεσμευτήκαμε να πετύχουμε διαγραφή του χρέους και επανεκκίνηση της οικονομίας με ανακούφιση της κοινωνίας», επισήμανε ο κ. Λαπαβίτσας, και πρόσθεσε ότι, «αν δεν μπορούμε να πετύχουμε και αυτά, δεν έχουμε λόγο ύπαρξης».

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που άσκησε ο Μανώλης Γλέζος, ο κ. Λαπαβίτσας υποστήριξε ότι πρόκειται για μία ξεχωριστή ιστορική προσωπικότητα, που εκφράστηκε με τρόπο συναισθηματικό. Ωστόσο, σημείωσε ότι η συναισθηματική τοποθέτηση έχει την αξία της, «αλλά τη στιγμή αυτή έχει μεγαλύτερη σημασία να μπουν τα πράγματα με σκληρό, πρακτικό και τετράγωνο τρόπο μπροστά στον ελληνικό λαό».