Ο Κ. Μπακογιάννης έφερε εκχιονιστικά μηχανήματα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της «Μήδειας»

Τη συνδρομή της συνηθισμένης και έμπειρης στη διαχείριση έντονων χιονοπτώσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην οποία υπήρξε και περιφερειάρχης, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα την κακοκαιρία «Μήδεια».

Η Αθήνα δεν διαθέτει εκχιονιστικά μηχανήματα και σε γενικές γραμμές δεν τα χρειάζεται, δεδομένου ότι στο κέντρο της πρωτεύουσας χιονοπτώσεις σημειώνονται κάθε 10-15 χρόνια.

Εν όψει της έντονης χιονόπτωσης που έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια» στο κέντρο της Αθήνας, ο Κώστας Μπακογιάννης προέβη σε μια κίνηση που αποδείχθηκε καθοριστική, δεδομένης της εικόνας στην Αττική από το βράδυ της Δευτέρας. Ειδικότερα, αξιοποίησε τις επαφές και την αγαστή συνεργασία του με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ζήτησε πριν από τρεις μέρες τα μηχανήματά τους.

Από νωρίς στους δρόμους της Αθήνας τα οχήματα

Ο δήμαρχος Αθηναίων μπορούσε να ζητήσει τη συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δεδομένου ότι σε εκείνη την περιοχή η κακοκαιρία «Μήδεια» είχε σταματήσει. Έτσι, ο δήμος Αθηναίων βρέθηκε πανέτοιμος όταν ξέσπασε το κύμα κακοκαιρίας.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι από το πρωί εκχιονιστικό καθαρίζει τους δρόμους γύρω από την Πλατεία Κολωνακίου και άλλους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι εικόνες της χιονισμένης Αθήνας, από την Πλάκα και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου έως την Ακρόπολη είναι πραγματικά ασυνήθιστες και έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό, στους δρόμους από το πρωί συνδράμουν τα παρακάτω οχήματα:

  • 17 οχήματα του Δήμου Αθηναίων
  • 13 οχήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων
  • 2 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής
  • σύσσωμη η Δημοτική αστυνομία
  •  15 ειδικά συνεργεία

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον δήμο Αθηναίων, την επιχείρηση συντόνισε ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος αποχώρησε από το γραφείο στις 4 τα ξημερώματα και επέστρεψε στις 6.30 το πρωί της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η κατάσταση στην Αθήνα είναι υπό έλεγχο, αλλά ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.