Ιταλός ΥΠΟΙΚ: πρώτο σημαντικό βήμα η συμφωνία με την Ελλάδα

“Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα”, δήλωσε ο Ιταλός Υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, κατά την διάρκεια ομιλίας του σε αμερικανικό πανεπιστήμιο στην πόλη της Μπολόνια.

“Όλος αυτός ο μηχανισμός έχει ως κύριο στόχο το να δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση και στους θεσμούς ο αναγκαίος χρόνος για να σκεφθούν ένα πρόγραμμα ή συμβόλαιο, όπως η ελληνική κυβέρνηση προτιμά να το αποκαλεί, που να δίνει έμφαση στην ανάγκη ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας, με βαθιές μεταρρυθμίσεις, αρχίζοντας από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής”, πρόσθεσε ο Πάντοαν.

Σύμφωνα με τον ιταλό τεχνοκράτη Υπουργό, “η ελληνική πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από δυσκολίες διότι οι χρηματοοικονομικοί πόροι εξαντλούνται. Υπήρξαν ενδείξεις έντασης στις αγορές οι οποίες, όμως, αμβλύνθηκαν μετά τη χθεσινοβραδινή συμφωνία και αυτό αποτελεί καλή είδηση”.

“Είναι σημαντικό η ευκαιρία αυτή να τύχει της καλύτερης δυνατής εκμετάλλευσης, διότι το πρόβλημα εμπιστοσύνης ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα. Η αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες χώρες πρέπει να ενισχυθεί, διότι διαφορετικά είναι δύσκολο να μπορέσουν να τηρηθούν οι μελλοντικές δεσμεύσεις”, τόνισε τέλος ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.