Εκτάκτως στην Πάτρα Χρυσοχοΐδης & Παπαγεωργίου - Σύσκεψη για την πανδημία

Εκτάκτως στην Πάτρα, η οποία συμπεριλαμβάνεται στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μαζί με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, όπου και προεδρεύουν σε ευρεία σύσκεψη, από τη 13:00, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Αντικείμενο της σύσκεψης, στην οποία θα συμμετέχουν υγειονομικοί, αυτοδιοικητικοί και αστυνομικοί φορείς, θα είναι η άμεση ενίσχυση και εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, λόγω της ανησυχητικής έντονης αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφεται στη Πάτρα, ανεξαρτήτως μεταλλάξεων.

Η Πάτρα είναι στο κόκκινο από το Σάββατο – 11 κρούσματα της μετάλλαξης

Να σημειωθεί ότι από το περασμένο Σάββατο η Πάτρα εντάχθηκε στις κόκκινες περιοχές όπου ισχύουν τα πιο αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό.
Τα κρούσματα στην Αχαΐα την τελευταία εβδομάδα

Στην Αχαΐα την τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί τα εξής κρούσματα (σε ολόκληρη την Αχαΐα ενώ σε lockdown έχει μπει μόνο η Πάτρα):

31/01: 23
30/01: 29
29/01: 35
28/01: 37
27/01: 17
26/01: 29
25/01: 19

Να σημειωθεί ότι όπως έγινε γνωστό χθες στην Πάτρα εντοπίστηκαν 11 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού, όλα νοσοκομειακά.