Γ. Βαρουφάκης: Και εγκαίρως θα κατατεθεί η λίστα μεταρρυθμίσεων και θα εγκριθεί

«Απολύτως πεπεισμένος» ότι θα εγκριθεί από τους εταίρους η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει τη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας με τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της σύσκεψης του Κυβερνητικού Συμβουλίου που διήρκεσε αρκετές ώρες. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσε τους υπουργούς για τα τεκταινόμενα στο Eurogroup την Παρασκευή και η κυβέρνηση προχώρησε σε μια συνολική αποτίμηση των εξελίξεων αλλά και σε συζήτηση ως προς την λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να υποβληθεί τη Δευτέρα προς έγκριση.

Όπως δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης, η επεξεργασία της λίστας διεξάγεται ήδη «αυτήν την ώρα» και θα υποβληθεί εγκαίρως.  Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι «σχεδόν σίγουρη» ότι θα εισπράξει θετική απάντηση από τους εταίρους και διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει νέο Eurogroup παρά μόνο αν οι θεσμοί δεν μείνουν ικανοποιημένοι από την λίστα μεταρρυθμίσεων, κάτι που εκτίμησε ότι δεν είναι πιθανό.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε σύντομη συνομιλία με τους δημοσιογράφους, ενώ συνεχιζόταν το υπουργικό συμβούλιο, είπε ότι «η κυβέρνηση είναι σε πλήρη συνεννόηση με τους εταίρους της. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καταρτιστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και τη Δευτέρα θα σταλεί».

Ιδιαίτερα καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αρμόδιος για τα οικονομικά, Γιάνης Δραγασάκης, ο οποίος τόνισε ότι «δεν είναι κάτι πολύπλοκο, είναι μια εύκολη διαδικασία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη σχετική προετοιμασία την οποία αυτήν την στιγμή απλώς «βάζει στο χαρτί».