Για επαναπροώθηση του Μνημονίου κάνει λόγο ο Α. Γεωργιάδης

Για επαναπροώθηση του Μνημονίου κάνει λόγο ο πρώην Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera η οποία φέρει τον τίτλο «Ο πρώην υπουργός που υπέγραψε τις περικοπές στην υγεία δηλώνει: Ο Τσίπρας έχασε μόνον χρόνο. Τα χρέη μας είναι ακόμη εκεί».

Ο πρώην Υπουργός Υγείας τονίζει ότι «θα πρέπει να μελετηθούν καλά όλα τα επισυναπτόμενα έγγραφα. Τα ανταλλάγματα, όμως, όπως ήταν αναμενόμενο, δείχνουν να είναι πολύ μικρά, σε σχέση με το σύνολο δεσμεύσεων και εξοικονόμησης χρημάτων που έχουν ήδη ληφθεί».

Και προσθέτει: «Η συμφωνία είναι η επαναπροώθηση του Μνημονίου. Το λεξιλόγιο μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό, αλλά είναι το δικό μας μνημόνιο. Ο Τσίπρας και οι δικοί του έχουν μια εμμονή με την σημασιολογία».

Ο κ. Γεωργιάδης καταλήγει λέγοντας ότι «ο Πρωθυπουργός είχε ανάγκη να διαμεσολαβήσουν κάποιες εβδομάδες ανάμεσα στην μέθη προεκλογικών υποσχέσεων και στην υπογραφή ενός κειμένου με το οποίο δέχεται να τηρήσει σφιχτή δημοσιονομική πολιτική. Μόνο έτσι η μνήμη του κόσμου θα ήταν λιγότερο νωπή», και υποστηρίζει ότι «η οικονομία δεν έχει καιρό για χάσιμο, πρέπει να ξαναρχίσει να τρέχει».