Εν μέσω ευχών και αντεγκλήσεων η παρουσίαση του προγράμματος δράσης του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα δράσης του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για το 2015, παρουσιάστηκε την Παρασκευή, (20/02), με τη συμμετοχή πρώην και νυν Ευρωβουλευτών, καθώς και μελών της Κυβέρνησης.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και η Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ.Ζωή Κωσταντοπούλου η οποία τόνισε την ανάγκη συνέχισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, καθώς και της στενής συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σκοπό την ανάκτηση των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών από τις οποίες η Ευρώπη διολισθαίνει.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χουντής, ο οποίος εξέφρασε την αγωνία του, “η διαπραγμάτευση με τους δανειστές να κλείσει γρήγορα και με τρόπο επωφελή για τη χώρα μας”.

Στο ίδιο κλίμα, και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης καθώς και η πρώην Υπουργός και Ευρωβουλευτής της Ν.Δ κ. Μαριέττα Γιαννάκου, εξέφρασαν την ελπίδα τους για την επίτευξη μιας έντιμης συμφωνίας για τη χώρα μας.

Σε πιο έντονο ύφος η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ κ. Μαρία Σπυράκη, έκανε λόγο για “άμεση προσχώρηση της κυβέρνησης στο ρεαλισμό”, προκαλώντας την αντίδραση του κ Παπαδημούλη.

Τέλος ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα δράσεων του Γραφείου, αρχής γενομένης από την Άρτα και τα Ιωάννινα, όπου έχουν προγραμματιστεί ημερίδες, με θέμα τη διαχείριση του ΕΣΠΑ καθώς και την προώθηση της απασχόλησης και της ανάπτυξης στην Περιφέρεια.