Δεν αλλάζει στάση η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Ν. Παππά

Δεν πρόκειται να αλλάξει το κείμενο της επιστολής για την εξάμηνη επέκταση της σύμβασης δήλωσε σήμερα Παρασκευή (20/02) ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 σημείωσε ότι «η επιστολή δεν θα αλλάξει! Έχει την υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών. ‘Η θα γίνει ή δεν θα γίνει. Δεν υπάρχουν λύσεις κάπου περίπου στη μέση. Είναι η ώρα της υψηλής πολιτικής ευθύνης». Ο Υπουργός Επικρατείας κάλεσε τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του και επανέλαβε ότι η θέση της Ελλάδας δεν προτίθεται να αλλάξει. «Ή θα γίνει αποδεκτό το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ή δεν θα γίνει» τόνισε ο κ. Παππάς.

Σχολιάζοντας το γερμανικό κείμενο που κατατέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πέμπτης (19/02) του Euro Working Group υποστήριξε  ότι «για να επιβιώσει το ευρωπαϊκό πρότζεκτ πρέπει αυτές οι λογικές που διατυπώθηκαν σε κάποια non-paper εχθές να υποχωρήσουν και να παραμεριστούν διότι με αυτές τις λογικές δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε» και πρόσθεσε ότι «η θέση του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, έχει γίνει αντικείμενο κριτικής και μέσα στην ίδια την Γερμανία».

«Θα είναι οδυνηρό για όλους μας αν εμείς μπούμε σε μια λογική που λέει ότι η ελληνική επιστολή είναι Δούρειος ίππος και έχει ως ευαγγέλιο εφαρμογή του προηγούμενου παταγωδώς αποτυχημένου προγράμματος» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

Αναφερόμενος στην απογευματινή κρισιμότατη συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «η ελληνική πλευρά έχει κάνει το χρέος της, έχει την αισιοδοξία της για την προοπτική εξεύρεσης λύσης και θα φανεί σύντομα ποια τελικά θα είναι η στάση του Γερμανού  Υπουργού Οικονομικών και αν τα πράγματα μπορούν να δρομολογηθούν προς μια θετική έκβαση. Είναι η ώρα της υψηλής πολιτικής ευθύνης για όλους τους ηγέτες των χωρών».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «δεν πρόκειται η ελληνική κυβέρνηση να πάει εθελουσίως σε μια συμφωνία η οποία την καθιστά μη κυβέρνηση δηλαδή την καθιστά μια κυβέρνηση η οποία πρέπει να παίρνει άδεια για να νομοθετεί» τόνισε ότι η κυβέρνηση θα περάσει και θα εφαρμόσει όσα θέματα εσωτερικής πολιτικής είναι ουδέτερα δημοσιονομικά και εξήγησε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα συζητήσει με τους εταίρους τα μέτρα τα οποία θα έχουν αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

Κάλεσε, επίσης, τα ελληνικά κόμματα να βοηθήσουν ασκώντας όση επιρροή έχουν στην Ευρώπη, και υποστήριξε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αποδείξει ότι σέβεται τους κανόνες της Δημοκρατίας.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Επικρατείας προανήγγειλε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει τη σύγκλιση της Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών Κρατών στην περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία. «Εάν δεν υπάρξει συμφωνία νομίζω ότι το θέμα πρέπει να λυθεί με πολιτικές παρεμβάσεις, με πολιτική παρέμβαση στο υψηλότατο επίπεδο που φαίνεται ότι υπάρχουν εκεί πέρα περισσότερα αντανακλαστικά, περισσότερος ρεαλισμός και λιγότερη θρησκευτική προσήλωση στις αποτυχίες» σημείωσε με νόημα ο κ. Παππάς.