Κοτζιάς: Οι κυρώσεις πρέπει να βοηθούν την ειρήνη, δεν είναι εργαλείο θυμού

Την άποψη ότι «οι κυρώσεις πρέπει να βοηθούν την ειρήνη και τη διπλωματία, όχι να είναι εργαλείο θυμού στη διεθνή πολιτική» διατύπωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο Κίεβο με τον Ουκρανό ομόλογό του Παύλο Κλίμκιν.

Συμπλήρωσε, δε, ότι η πεποίθηση της ελληνικής πλευράς είναι ότι «τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διαπραγματεύσεις» λέγοντας ένα ξεκάθαρο «όχι» σε στρατιωτικές λύσεις

Ο Έλληνας Υπουργός διατύπωσε την στήριξη της Αθήνας στην κυριαρχία της Ουκρανίας και την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ.

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για την ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία δηλώνοντας την πρόθεση της Ελλάδας να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, να αναλάβει την περίθαλψη ασθενών και να προσφέρει τεχνογνωσία σε θέματα Συντάγματος και κράτους δικαίου.

Από την πλευρά του ο κ. Κλίμκιν ευχαρίστησε την Ελλάδα για την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας καθώς και για την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και νοσοκομειακής φροντίδας για τους τραυματίες.